Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Já teda kupovala letenky přes zaletsi.cz, ihned po platbě mi přišel e-mail s kódem rezervace, který po mně pak při změně chtěli (žádný kód, co by měl dojít do SMS). Navíc mě koupě letenek stála jen 500 Kč navíc = poplatek OTA. Za změnu jsem nic neplatila.

0 Citovat

Já bych za změnu přes SA taky neplatil, ale řekli mi, že mají jen velmi omezené možnosti. Řeším to tedy s aerolinkou a přeprodejce je mi tedy nakonec k ničemu.

0 Citovat

Tak jsem nakonec u Saudie víceméně uspěl. Volal jsem na jejich německé číslo (plechová huba říkala něco o 9 centech za minutu, ale nevím, jak to myslela). Odmítli mi změnit let tam, že prý je tam jen pětiminutová změna (což jsem nepochopil; ve skutečnosti změnili let tak, že přiletíme do cíle asi o 80 minut dřív), ale aspoň mi nejdřív z půlky zrušený a posléze o 5 dní odsunutý let zpět změnili na Austrian přes Vídeň, což je pro nás ideální spoj (teď jsem jenom zvědavý, jestli si stihneme za 25 minut přestoupit; abych pravdu řekl, jsem přesvědčený, že nestihneme 😂). Týpek si teda musel ověřovat, jestli vůbec smí tuhle změnu udělat, ale hlavně, že to dobře dopadlo. Ani nechtěl poslat žádost o změnu mailem, narozdíl od jeho "amerického" kolegy. Když jsem předtím volal na americkou linku, Rakušáky mi vůbec nenabídli, zato jsem si mohl vybrat mezi různými aerolinkami ze Zálivu a navrch přihodili i Vietnamce. Když se tedy někomu nabídka na jedné lince nelíbí, vyplatí se zkusit jinou.

0 Citovat

Koukám, že opravdu mají MCT 25 minut. Dříve to bývalo 30. Takže bych to neřešil. Stihnou a let při nejhorším o trochu zpozdí. No stress.

0 Citovat

Jasně, budu strašně moc smutný, když to nestihneme. 😆
Ještě jsem zapomněl dodat, že se mě týpek vyptával, jestli jsem to řešil s prodejcem, tak jsem mu vysvětlil, že prodejce se přiznal k neschopnosti změnit zrušený let na let s jinou aerolinkou, než je Saudia (svázaní pravidly, blablabla), a asi mu to tak stačilo.

0 Citovat

Snad tedy přestup stihnete. Tuhle jsem měl na přestup z FR na FR v Krakově 45 minut, ale nakonec došlo ke zpoždění prvního letu o 50 minut. Přestup jsem nakonec těsně zvládl, naštěstí se v Krakově občas vystupuje a nastupuje po ploše. Ve Vídni je to už přece jen sofistikovanější (bus nebo nástupní most neboli chobot).

0 Citovat

No tak už někdo má čerstvé zkušenosti se saudii? Nás čeká cesta příští týden, tak jsem fakt zvědavá.. 

0 Citovat

A na co přesně? Když se nic nepokazí, tak to bude běžný let (minus chlast).

2 Citovat

Dobrý deň, niesom úplne skúsený cestovateľ. Rada by som sa spýtala, ma niekto skúsenosť s check in na letisku so saudiou? 
dakujem

0 Citovat

Nemám.

0 Citovat

@001erika - leteli sme z Viedne do BKK a späť do Mníchova.

Check-in úplná klasika, stačí podať pasy, povedať kam letíte a pajcnúť batožinu na pás :-)

My sme si miesta na sedenie na všetky lety vyklikali vopred z domu v správe rezervácie priamo na webe Saudie. Takže v našom prípade bol check-in úplná formalita.

1 Citovat

Ďakujem 😇

0 Citovat

Letime zajtra tak vam dam potom vediet. Ako to dopadlo...

Snad pojde vsetko nacas. To mi staci.

1 Citovat

Takže odříkávat korán netřeba? Uf

0 Citovat

Ešte by som sa rada spýtala aj keď je to mimo Saudiu😃 niekde vo videu som videla že už v lietadle nedostaneš papier ktorý sa musel vyplniť a odovzdať na imigracnom na letisku. Je to pravda ? Treba sa na imigracnom prihlásiť aj tak? alebo ako to je keď vystúpim z lietadla. Ospravedlnujem sa že vás zaťažujem takými otázkami ale letela som 3 krát v živote aj to Ryanair a rada som na vsetko pripravená 😃

dakujem moc😇

0 Citovat

@001erika - ťažko poradiť, keď neviem kam letíte. Konkrétne do Thajska sa už žiadne formuláre nevypisujú, na palube ani nikde inde.

0 Citovat

Letíme do Bangkoku, ale po prílete treba aj tak ísť na imigračné ? 

0 Citovat

Áno, samozrejme.

0 Citovat

Tohle není schengen, kde se lítá bez kontrol na hranicích. Normálně procházíte pasovou kontrolou (imigračním).

A to, jestli tam musíte, nebo ne, nemusíte řešit. Prostě tak, jako na jakýmkoli jiným letišti budete po výstupu z letadla sledovat cedule "Exit" a ty vás navedou přesně tam, kam je zrovna pro vás potřeba.

4 Citovat

Takze let bol super. 1/4 lietadla bolo slovaci a cesi. Vacsina isla Bangkok alebo Filipiny.

Strava nic moc ale prezit sa to da.

Vsetko islo nacas. Internet na letisku mi rozbehala pani s ich cislom na nas neprisla sms. Ziadna rada na pasovom v Bangkoku za 30 min sme boli pred letiskom. 

2 Citovat

O Vánocích jsme ještě dostali na obou letech amenity kit, teď už nic. Jídlo dobré. Internet asi nějak upgradovali... spíš teda změnili přihlašovací stránku. U ČR mají +42 místo +420, SMS mi nepřišla. Wifi ve Wellcome lounge je taky skoro k ničemu. V Bangkoku jsme byli v předstihu a pasovka superrychlá.

0 Citovat

Tak my už jsme taky zpět a Saudia má za me 10/10, byli jsme naprosto spokojeni. Vše nacas, milý personal, pohodlné sedačky, skvělý salonek hlavně v Jeddah a po rebookingu na Qatar jsme měli na noční segment zpět Qsuity takže za 900 usd hodně hodně super deal 🤩🤩 Klidně bych koupila znovu pokud budou akci opakovat 👍

0 Citovat

Asi by bylo dobré uvést, že jste letěli v C. Ne každý čte celé vlákno a  ví, co je to Qsuite, aby to z toho pochopil. Taky salonky jsou většinou jiné pro plebs a pro C  pasažery, takže i informace, že salonky jsou super by mohla být poněkud zavádějící. Jinak za tu cenu fajn. 

5 Citovat

Přesně tak. Wellcome Lounge určitě super není. 🙂

0 Citovat

Tak přidávám čerstvou zkušenost :). Odlet z Vídně se Saudií na čas, servis úplně v pohodě, hodně jídla, milý personál. Letadla pohodlná. Jen při odletu z Jeddah skoro hodinové zpoždění (prý potřebovali resetovat elektroniku v letadle nebo co). Odlet zpět z Bangkoku byl s Emirates a teda nic moc. Jídlo nechutnalo, personál na trase BKK-Dubaj v pohodě, ten na letu Dubaj-Mnichov nic moc. Jsem ráda za zkušenost, ale kdybych měla dát 35k za letenku s Emirates a dostala takový servis, tak bych asi moc nadšená nebyla :D. A to já nejsem náročný cestovatel :).

Jinak letištní salónek v Jeddah byl v pohodě. Měli jsme taky Wellcome Lounge, jídla moc nebylo, pití taky ne, ale vybrat se dalo. Pro nás bylo důležité, že jsou čisté WC, prostory, klid a Wi-Fi připojení. 

0